Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-02@20:05:46 GMT

راهنمای جامع رهگیری مرسولات پستی

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۵۳۱۶۳

راهنمای جامع رهگیری مرسولات پستی

ایتنا- برخی مواقع انتظار برای رسیدن مرسوله پستی به مقصد یا دریافت آن بیش از حد طول می کشد و اگر آن مرسوله جزو اسناد مهم مانند اسناد اداری، فاکتور، گواهینامه یا پاسپورت باشد، نگرانی شما دو چندان خواهد شد. در ادامه توضیح می دهیم که چطور مرسولات پستی تان را رهگیری کنید. با ما همراه باشید.   راهکارهای مدرن پیگیری مرسولات پستی
وقتی چیزی را پست کرده اید و بعد از انتظار زیاد هنوز به دستتان نرسیده است، یکی از کارهایی که به ذهن خطور می کند مراجعه حضوری به دفاتر پستی برای رهگیری نامه یا بسته مورد نظر است، در حالی که بهترین راه، استفاده از خدمات مدرن و الکترونیک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این راهکارها شما را سریع و دقیق از سرنوشت محموله پستی تان با خبر می کنند و در تمام ساعات شبانه روز به شما پاسخگو هستند.

در این مقاله ایتنا شما را با  راه های مدرن پیگیری مرسولات پستی آشنا میکنیم.

سایت های بسیار زیادی هستند که محصولات خود را به صورت اینترنتی به فروش می رسانند. حتما شما هم از این قبیل سایت ها برای خرید کتاب، تابلو، دارو و غیره استفاده کرده اید.
اگر شما در شهر دیگری زندگی می کنید این محصولات به کمک پست برای شما ارسال می شوند. گاهی اتفاق می افتد که خرید شما خیلی دیر به دستتان می رسد و وقتی که با فروشگاه تماس می گیرید ادعا می کنند که سفارش شما را ارسال کرده اند. حالا شما می خواهید بدانید که در این بین چه بلایی سر سفارش شما آمده است.
 

بسیاری از شهروندانی که از خدمات پستی استفاده می‌کنند ممکن است گاهی از خدمات ویژه شرکت ملی پست بی اطلاع باشند، شرکت ملی پست در یکی از خدمات خود امکان رهگیری مرسولات پستی را برای مشتریان خود فراهم کرده است.
در صورتی که شما هم می خواهید مرسولات پستی خود را به صورت کامل و دقیق پیگیری کنید می توانید از سامانه رهگیری مرسولات پستی استفاده کنید.
  راه اندازی سامانه جدید رهگیری مرسولات پستی
حدود دوسال پیش بود که ادبی فرد، سرپرست مرکز فناوری اطلاعات از راه اندازی سامانه جدید اطلاع رسانی جامع و دقیق رهگیری مرسولات پستی با قابلیت های نمایش اطلاعات قبول، رهسپاری، مبادله و توزیع مرسوله ها خبر داد.

به گفته ادبی فرد، این سامانه برای ارتقای سطح کیفی خدمات شرکت پست و با هدف اطلاع رسانی جامع و دقیق به همکاران و مشتریان شبکه پستی راه اندازی شده است. سامانه ذکر شده که پس از گسترش سیستم مبادله یکپارچه پستی در سراسر کشور راه اندازی شده است، رهگیری بی نقص به همراه اطلاعات مورد نیاز را به مشتریان شرکت ملی پست ارائه می کند. سرپرست مرکز فناوری اطلاعات به قابلیت های این سامانه اشاره و خاطرنشان کرد، نمایش اطلاعات قبول مرسوله شامل تاریخ و ساعت قبول، نام فرستنده و گیرنده، وزن و کرایه پستی و نمایش نوع سرویس از قابلیت های این سامانه است.

ادبی فرد زمان ارسال مرسوله، زمان رسیدن مرسوله به مقصد و نمایش مختصات نقاط مبادله بر روی نقشه را از جمله اطلاعات رهسپاری و مبادله در این سامانه عنوان کرد. وی نمایش امضای گیرندگان، نمایش نام و تصویر نامه رسان، نمایش روند کامل توزیع مرسوله و نمایش آدرس و شماره تلفن باجه معطله و نقاط مبادله آن را از دیگر قابلیت های این سامانه برشمرد.
ادبی فرد وعده داده بود که پس از راه اندازی دستگاه های همراه نامه رسان در سراسر کشور و استقرار شبکه ارتباطی و تامین زیرساخت های لازم، ارسال و نمایش مختصات توزیع مرسوله ها نیز در سایت مذکور امکانپذیر خواهد بود.
  نحوه رهگیری مرسولات پستی
برای استفاده از خدمات رهگیری مرسولات ثبتی شرکت ملی پست فرستنده یا گیرنده باید قبض رسید یا شماره بارکد مرسوله را در اختیار داشته باشید. پس از آن به نشانیhttp://newtracking.post.ir  مراجعه و با ورود شماره بارکد مرسوله در باکس مربوطه می¬توانید سرنوشت مرسولات را در تمام مراحل قبول، رهسپاری و توزیع رهگیری کنید.
 
این سامانه راه اندازی شده تا کاربران بتوانند مرسولات پستی شان را پیگیری نمایند. گاهی ممکن است برای رسیدن مرسوله به مقصد یا ارسال آن دچار نگرانی های شویم که این پیگیری سبب می شود از جهت ارسال یا دریافت مرسوله اطمینان خاطر کنیم.
  سیستم رهگیری مرسوله پستی
زمانی که وارد سیستم رهگیری مرسوله پستی به نشانی http://newtracking.post.ir می شوید، باید شماره مرسوله تان را وارد نمایید. وقتی نامه یا بسته ای را به صورت «پیشتاز» پست می کنید یا فرد، نهاد یا شرکتی آن را برای شما ارسال می نماید، یک شماره بارنامه 10 تا 20 رقمی برای آن صادر می شود که برای مرسولات خارجی این کد 13 رقمی است.
با داشتن کد یاد شده و مراجعه به سامانه مذکور می توانید مرسوله خود را پیگیری کنید.
برای رهگیری کافی است کد دریافتی را در قسمت Item Number وارد نموده و پس از ورود شناسه امنیتی دکمه جستجو را کلیک کنید تا آخرین وضعیت مرسوله برای شما نمایش داده شود.
با کلیک روی «جزئیات بیشتر»، تمام مراحل طی شده برای ارسال محصول به نمایش در می آید.
    رهگیری مرسولات پستی از طریق ارسال پیامک
اما اگر به اینترنت دسترسی ندارید می توانید مرسولات پستی خود را از طریق پیامک رهگیری کنید. برای انجام این کار حرف R را تایپ کنید. کد ۱۰ رقمی یا ۲۰ رقمی مرسوله خود را وارد کنید. بعد پیامک را به شماره ۲۰۰۰۴۴۱ ارسال کنید.
  نحوه رهگیری مرسولات سازمانی نظیر گواهینامه، کارت ماشین و...
برای رهگیری شناسنامه، کارت خودرو، گواهینامه، مرسولات نظام وظیفه و ابلاغیه دیوان عدالت اداری باید وارد سامانه رهگیری مرسولات سازمانی شوید. در صفحه ای که پیش رو دارید نوع سند خود را انتخاب کنید. اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید و روی دکمه جستجو کلیک کنید.

    کد #193*
این کد USSD فعلا برای سیم کارت های همراه اول فعال است. البته هنوز سامانه #193* کامل نشده، ولی بخش پیگیری مرسوله به درستی کار می کند.
برای پیگیری مرسوله خود، کد #193* را شماره گیری کنید. در منوی ظاهر شده عدد 2 نمایانگر «رهگیری مرسولات پستی» و 3 نشان دهنده «رهگیری مرسولات ناجا» است.
در منوی مرسولات پستی، عددهای 1 و 2 به ترتیب «مرسولات پیشتاز» و «مرسولات خارجی» را نشان می دهد.
در قسمت که رهگیری مرسولات ناجا را انتخاب نمایید، عدد 1 برای «گواهینامه»، 2 جهت «شناسنامه خودرو»، 3 برای «کارت خودرو»، 4 جهت «اسناد موتور سیکلت» و 5 برای «نظام وظیفه» به کار می رود.
البته در صورت داشتن بارنامه مرسولات ناجا، می توانید از طریق رهگیری مرسولات پستی نیز این کار را انجام دهید.
دفاتر پستي موظفند اطلاعات خود را در ارتباط با مرسولات در پايان هر روز به دفتر مرکزي ارسال کنند و مراحل بعدي تجزيه و توزيع آن‌ها نيز بايد در پايان هر روز از دفاتر ارسال شود، بدین ترتیب متقاضي مي‌تواند با استفاده از سامانه رهگیری مرسولات پستی یا با ارسال پيامك از آخرين وضعيت مرسوله خود آگاهي ‌يابد.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: پست مرسولات پستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۵۳۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال جدید طلافروشان

در شرایطی که برخی خبرها از امتناع فعالیت برخی طلافروشان حکایت دارد، بررسی‌ها نشان می‌دهد که الزام این صنف به درج اطلاعات دارایی‌ها در سامانه جامع تجارت یکی از اصلی‌ترین دلایل این مسئله است. ماجرا چیست؟

به گزارش ایسنا، به نقل از خراسان، دی ماه سال قبل بود که خبرهای مالیاتی درباره طلافروشان جنجالی شد. در آن زمان، اجرای تکالیف سامانه مودیان و همچنین سامانه جامع تجارت از جمله دلایل این مسئله عنوان و نتیجه‌این شد تا ضمن اجرای تکالیف سامانه مودیان، تکالیف سامانه جامع تجارت که طی آن می‌بایست اطلاعات و سرمایه طلافروشان در این سامانه ثبت شود، تا سه ماه به تعویق بیفتد. با این حال، این موعد هم اینک به سر آمده و مجدد، خبرهایی مبنی بر توقف فعالیت برخی کسبه در این صنف به گوش می‌رسد. اگر چه موارد مختلفی در این خصوص مطرح شده، اما به نظر می‌رسد یک چالش اصلی، درج اطلاعات در سامانه است. این در حالی است که با توجه به هدف سوداگری بودن بازار طلا، تاکنون راه‌هایی مختلفی برای دورزدن شفافیت در این بازار مشاهده شده که لزوم وجود شفافیت در این بخش را مانند سایر حوزه‌های آشکار می‌کند.

در روزهای اخیر، خبرهایی مبنی بر توقف فعالیت برخی طلافروشان در رسانه‌هایی مجازی منتشر شده است. اگر چه بررسی‌ها چنین مسئله‌ای را در سطح مشهود نشان نمی‌دهد، با این حال و به عنوان مثال گزارش دنیای اقتصاد حاکی از این است که‌این تعطیلی‌ها به صورت موردی رخ داده اند یا این که برخی از فعالان این بازار به رغم باز نگه داشتن واحد خود، حاضر به فروش نبوده اند. در این خصوص گزارش مذکور، یکی از دلایل این مسئله را روند نزولی بازار بیان می‌کند. 

مهلت ۳ماهه‌ای که برای طلافروشان به سر آمد

در این حال در روزهای اخیر، موضوع ثبت موجودی و اطلاعات طلافروشان در سامانه جامع تجارت مجدد مطرح شده که به نظر می‌رسد بی ارتباط با فضای کنونی معاملات طلافروشان نیست. اصل این ماجرا به دی سال قبل بر می‌گردد که مهلت سه ماهه‌ای برای اجرای تکالیف درخصوص سامانه جامع تجارت در نظر گرفته شد. گزارش خبرگزاری صدا و سیما نشان می‌دهد که در حال حاضر این مهلت به سر آمده و اوایل فروردین هم این قانون از طریق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای اجرا به وزارت صمت ابلاغ شده است. با این اوصاف، یک چالش مجدد مطرح شده است.

مسئله طلافروشان چیست؟

طبق تکالیف سامانه جامع تجارت، دو اتفاق باید بیفتد. اول این که موجودی طلای طلافروشان در این سامانه ثبت شود و از سوی دیگر در فاکتورهای صادرشده، کد ملی مصرف کننده نهایی قید شود. اظهارات بذرافشان رئیس اتحادیه طلافروشان نشان می‌دهد که عمده مسئله موجود، ثبت دارایی فعالان این صنف است. طبق اظهارات مسئولان این اتحادیه چرا باید سرمایه‌ای که چند نسل گشته و به فعالان این صنف رسیده در این سامانه اعلام شود. آن هم در شرایطی که با بروز یک مسئله امنیتی این اطلاعات ممکن است فاش شود و به دست سوءاستفاده کنندگان بیفتد.

سوی دیگر ماجرا چیست؟

در سوی مقابل، باید به ابعاد مختلفی اشاره کرد. اولین موضوع، هدف از ثبت این اطلاعات در سامانه جامع تجارت است. خبرگزاری مهر به نقل از زارع مدیرکل صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت گزارش داد، هدف از ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت، ایجاد شفافیت در بازار به نفع اصناف طلا و جواهر است. چرا که به گفته وی، ازآن جایی‌که‌این صنعت گردش مالی بسیار بالایی دارد، افراد سودجوی بسیاری وارد آن شده‌اند و اقدام به «پول‌شویی» و «فروش کالای تقلبی» می‌کنند.

در این زمینه برادران، معاون وزیر صمت، با اشاره به‌این که ما در گروه‌هایی کالایی موضوع شفافیت را دنبال می‌کنیم، به یک اتفاق قابل تامل در سال گذشته اشاره کرد و گفت: ۵۵۰ واردکننده طلا با تعرفه صفر داشتیم که طی آن بیش از ۲۲.۵ تن طلا وارد کشور شد. با این حال این ابهام وجود دارد که طبق گزارش هایی که به ما رسیده، این طلا وارد شده اما بخشی از آن، به خارج از کشور قاچاق معکوس شده است. به گزارش خراسان، از آن جایی که‌این تسهیل در رابطه با رفع تعهد ارزی صادرکنندگان مطرح بوده و طی آن، صادرکنندگان کالا می‌توانستند در ازای واردات طلا با تعرفه صفر و فروش به نرخ بازار آزاد (با احتساب نرخ دلار غیر رسمی) بفروشند، در نتیجه شائبه قاچاق طلا به خارج به صورتی که گفته شد، از فساد در این چرخه خبر می‌دهد. برادران با اشاره به اخطارهای صادرشده به برخی از صادرکنندگان اضافه کرد: اگر کسی واردات طلا داشته است اما در زنجیره طلا در سامانه جامع طلا ثبت نکرده باشد و نفر بعد را شفاف اظهار نکند، این حتماً مشمول قانون مبارزه با قاچاق کالا می‌شود. این گونه نیست که دولت رفع تعهد ارزی را از یک کسی در گمرکات بپذیرد. آن فرد ۲۰ درصد از واردات این شمش کسب منفعت کند. بعد این شمش با یک لنج دومرتبه برگردد به خانه اول...

 دومین موضوع به لزوم اطمینان از معتبر بودن طلاهای موجود در چرخه تجاری بر می‌گردد. موضوعی که هم اکنون درباره آن ابهاماتی وجود دارد.

سومین مورد قابل اشاره نیز به موضوع امنیت اطلاعات بر می‌گردد که در این زمینه دهقانی نیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اظهار نظر دو شب قبل خود درباره موضوع امنیت اطلاعات گفته است: «تا آنجایی که من می‌دانم  این اتفاق افتاده و امنیت هم برقرار شده است.» وی همچنین تایید کرده که سامانه جامع تجارت با سامانه مودیان مرتبط شده است.در نتیجه‌این امکان به وجود آمده که در صورتی که صورت حساب الکترونیک طبق قواعد سازمان امور مالیاتی صادر و این صورت حساب الکترونیک به سامانه مؤدیان منتقل شود، دیگر عملاً نیازی برای ثبت مجدد آن در سامانه مؤدیان نباشد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بهینه‌سازی مسیرها برای شرکت‌های فعال ارسال مرسولات پستی در جایگاه نخست «ره‌آورد فناورانه»
  • مقاومت بازار طلا برای شفافیت
  • الزام ثبت قرار داد اجاره در سامانه خودنویس
  • جروزالم پست: موفقیت 25 درصدی سامانه های پدافندی آمریکا در رهگیری موشک های ایرانی
  • الزام ثبت قرار داد در سامانه خودنویس
  • جنجال جدید طلافروشان
  • سامانه جامع تجارت: تامین ارز ۲۰ روزه شد
  • افزایش ۳۳ درصدی خدمات پستی البرز در خرید و فروش اینترنتی
  • راهنمای جامع برای تهیه قطعات ماشین لباسشویی
  • راهنمای جامع انتخاب و خرید دزدگیر منزل